Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Fostul ministru al Justiției a devenit doctor la o universitate privată din Republica Moldova. Pagini întregi, furate fără citarea sursei, nu au fost văzute de CNATDCU care i-a dat verdict de neplagiat.

„Florin Iordache rămâne cu titlul de doctor. În cazul lui s-a constatat un procent de 3% – 4% plagiat, iar pe bază de precedent, nah, poate să își păstreze titlul”, anunță azi jurnalista Emilia Șercan.  

În ianuarie 2017 am scris în România liberă despre faptul că minsitrul Justiției de la acea vreme, Florin Iordache, a copiat din numeroase surse în teza sa de doctorat fără să indice sursa.

Florin Iordache a copiat pagini întregi dintr-un interviu-fluviu pe care Mihai Răzvan Ungureanu, pe atunci ministru de Externe, l-a acordat imediat după intrarea în UE. Iordache nu precizează sursa și nu folosește niciodată ghilimele. Mai mult, un sfert din articolele trecute în bibliografie sunt scrise de el însuși, iar 10% sunt comunicate de presă și rapoarte. Detalii AICI.  

De asemenea, Florin Iordache a copiat din alte zece surse în lucrarea sa de doctorat, în afara pasajelor consistente pe care le-a plagiat dintr-un interviu pe care fostul ministru de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, l-a acordat în 2007. Florin Iordache și-a însușit pasaje întregi din comunicate de presă, din programul de aderare la Uniunea Europeană, dar și din ziarele românești.

Fostul ministrul Justiţiei preia, din aceste surse, paragrafe care depășesc uneori întinderea unei pagini. Detalii AICI.  

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a obținut titilul de doctor cu lucrarea “Impactul Corporaţiilor transnaţionale asupra proceselelor de integrare economică a României în UE” în Republica Moldova.

Florin Iordache nu mai făcuse anterior nici un fel de curs în domeniul relațiilor economice internaționale. Doctoratul a fost obținut în anul 2007 la Universitatea Liberă Internațională Moldova (instituție privată), deși pe atunci politicianul era deputat la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here