FMI a revizuit pozitiv prognoza de creştere economică a României pentru 2022, la 4,8%, de la o prognoză de 2,2% în primăvară

”Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, salută decizia Fondului Monetar Internaţional (FMI) de a revizui în creştere prognoza de avans economic a României, pentru anul 2022, ca urmare a misiunii de evaluare (Consultări pe Articolul IV) efectuată de delegaţia FMI în vara anului curent”, precizează Ministerul de Finanţe, citat de News.ro.

Comitetul Executiv al FMI a apreciat importanţa implementării unor politici macroeconomice prudenţiale pentru asigurarea stabilităţii şi, totodată, stimularea reformelor structurale pentru susţinerea creşterii economice.

“Am pornit de la o prognoză de 2,2% în primăvară când raportul World Economic Outlook al FMI prezenta o perspectivă rezervată asupra creşterii economice, pe fondul contextului internaţional şi al apropierii de conflictul armat de la graniţa noastră. Şi iată, astăzi, suntem la 4,8% prognoză, iar cele peste două puncte procentuale rectificare pozitivă a prognozei de creştere economică reprezintă o confirmare a abordării corecte pe care Guvernul o are în raport cu situaţia de la nivelul întregii Uniuni Europene. Semnalele bune din partea partenerilor externi sunt validări ale deciziilor de politică fiscal-bugetară şi financiară pe care le luăm de la preluarea mandatului. Traversăm o perioadă de criză şi incertitudine, suntem stat membru, ne aliniem Europei, ne raportăm la regiune şi urmărim evoluţiile externe, dar asigurarea stabilităţii economice se face de aici, de la Bucureşti şi vom continua să facem acest lucru. Reformele cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt în termenele stabilite şi vor contribui semnificativ la misiunea pe care o avem, la fel şi măsurile de sustenabilitate fiscală, alături de managementul investiţiilor publice şi consolidarea bugetară”, a spus Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here