Fontana del Tritone din Roma, iluminată în culorile drapelului României de Ziua Naţională

Fontana del Tritone din Piaţa Barberini din Roma – una dintre fântânile realizate de celebrul sculptor italian Gian Lorenzo Bernini – va fi iluminată joi seara în culorile drapelului României pentru a marca Ziua Naţională a României 2022, anunţă Ambasada României în Italia într-un comunicat de presă, noteaza Agerpres.

Tot cu această ocazie, în Piaţa Barberini va răsuna celebra ”Baladă” a lui Ciprian Porumbescu în virtuoasa interpretare a violonistei Clara Cernat.

Ambasada României în Italia, cu sprijinul Primăriei Romei, invită să asiste la manifestare atât comunitatea românilor din Regiunea Lazio şi Roma, cât şi publicul italian şi internaţional. Publicul larg va putea admira celebra fântână iluminată în culorile drapelului României în intervalul orar 19:00-00:00.

Clara Cernat a debutat la vârsta de 15 ani ca solistă a Orchestrei Simfonice din Arad şi a avut o evoluţie muzicală rapidă şi excepţională, care a culminat cu obţinerea a cinci premii internaţionale, în Franţa, Germania şi Italia, o activitate concertistică prolifică şi numeroase înregistrări. Este o violonistă şi violistă extrem de apreciată în muzica de cameră şi o interpretă recunoscută a pieselor enesciene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here