Formula 1 pune capăt unei tradiții de peste jumătate de secol

Sursa: Pixabay

Piloţii de Formula 1 nu vor mai sărbători cu şampanie pe podium, după ce Carbone, producător din regiunea franceză Champagne, nu şi-a prelungit contractul cu administratorul drepturilor comerciale ale Marelui Circ, transmite News.ro.

Astfel, ia sfârşit o tradiţie care dura de peste 50 de ani în Formula 1. Carbone a avut contract timp de trei ani cu Formula 1 şi a înlocuit Moet&Chandone, în 2017.

Locul şampaniei care era nelipsită la festivităţile de premiere organizate după grand prix-uri, cu excepţia celor din Orientul Mijlociu, va fi luat de un alt vin spumant, produs de Ferrari, în regiunea italiană Trentino.

Metoda prin care se obţine vinul Ferrari este asemănătoare cu cea de obţinere a şampaniei, dar băutura nu poate fi denumită la fel, deoarece strugurii nu provin din regiunea Champagne.

Ferrari, care nu are nimic în comun cu echipa de Formula 1 cu acelaşi nume, este o marcă fondată în 1902, cu mult timp înaintea apraţiei constructorului italian de maşini sport.

Noua băutură cu care sportivii se vor stropi la festivitatea de premiere, Ferrari Brut, produsă din struguri Chardonnay, îşi va face apariţia pe podiumul F1 la Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna, care va avea loc la Imola, în 18 aprilie. Aceasta va fi a doua cursă a sezonului, după MP al Bahrainului (28 martie), ţară în care este interzis consumul de băuturi alcoolice.

Contractul dintre Ferrari şi Formula 1 este tot pe o perioadă de trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here