Forțele Navale Române: Mină marină observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri travers de Capu Midia

O navă militară se deplasează, luni, pentru a neutraliza o mină marină care a fost observată dimineaţă în largul Mării Negre, la circa 70 de kilometri travers de Capu Midia, a informat Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SMFN, puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută, pe 28 martie, o misiune de cercetare şi intervenţie într-un raion maritim situat la o distanţă de aproximativ 39 de mile marine (70-72 de kilometri), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

„Mina a fost observată, în această dimineaţă, de pescadorul românesc ‘Olimpus 1’, al cărui comandant a informat autorităţile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 8,10. După primirea sesizării, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare şi intervenţie în raionul maritim în care a fost sesizată mina. Nava militară a ieşit, la ora 8,20, din portul militar Constanţa şi, după ce va ajunge în raion, va acţiona pentru neutralizarea acesteia”, se mai menţionează în comunicat.

Reprezentanţi ai Forţelor Navale Române au transmis că puitorul de mine va ajunge în zona unde a fost observată mina în jurul orei 12,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here