Fost ambasador american în România, în cărți pentru misiunea SUA la UE

Sursa: Wikipedia

Preşedintele american, Joe Biden, urmează să anunţe în scurt timp nominalizarea de noi ambasadori, transmite Reuters, care citează New York Times. Potrivit New York Times, preluat de și de Agerpres, fostul ambasador în România Mark Gitenstein este avut în vedere pentru a reprezenta SUA la Uniunea Europeană.

Două surse apropiate de procesul de selectare a ambasadorilor au declarat pentru ziar că Nicholas Burns, care a reprezentat Statele Unite la NATO, a fost ales ca ambasador în China, iar primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, ar urma să devină ambasador în India.

Mark Gitenstein, fost ambasador în România, ar fi luat în considerare ca ambasador pe lângă Uniunea Europeană, iar Cindy McCain, văduva senatorului John McCain, este alegerea lui Biden pentru postul de ambasador pe lângă Programul Alimentar Mondial al ONU, au indicat sursele.

Biden i-a mai ales pe Thomas R.Nides, vicepreşedinte la Morgan Stanley şi fost secretar de stat adjunct în timpul lui Barack Obama, ca ambasador în Israel, precum şi pe Rahm Emanuel, fost primar în Chicago şi fost şef de cabinet al lui Obama, ca ambasador în Japonia.

Mark Brzezinski, fost ambasador în Suedia al administraţiei Obama, ar putea deveni ambasador în Polonia, în timp ce Ken Salazar, fost senator din Colorado şi ministru al securităţii interne în timpul lui Obama a fost ales ambasador în Mexic, a mai consemnat New York Times.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here