Fost șef CIA: Uciderea lui Soleimani este mai importantă decât uciderea lui Osama bin Laden

Uciderea lui Qasem Soleimani este mai importantă decât uciderea lui Osama bin Laden sau uciderea lui Abu Bakr al-Baghdadi, a spus generalul american David Patraeus, fost șef al CIA și fost comandant al misiunii NATO din Afganistan, într-un interviu pentru Foreign Policy.

Fostul șef CIA a spus că importanța eliminării lui Soleimani nu poate fi subestimată, deoarece era arhitectul și comandantul eforturilor Iranului de a se impune în regiune. Generalul a oferit armele și muniția cu care diverse grupări au omorât peste 600 de soldați americani și mulți alți membrii ai Coaliției, în Irak, Siria și alte țări.

Patraeus a spus pentru Foreign Policy că atacul aerian care a dus la uciderea lui Soleimani arată că SUA nu mai permite continuarea violențelor, inclusiv a atacurilor cu rachete asupra bazelor SUA, fără un răspuns semnificativ.

Uciderea lui Soleimani a avut ca scop și întărirea capacității de descurajare, care s-a deteriorat din cauza răspunsurilor slabe la agresiunile de până acum, a mai spus generalul american, citat Jerusalem Post.

Înainte să răspundă la eliminarea protejatului său, ayatollahul Ali Khamenei trebuie să se gândească și că iranienii nu mai susțin regimul așa cum îl susțineau în timpul războiului din Iran și Irak din anii 1980, a mai spus Patraeus. “Este evident că toate părțile vor suferi în cazul unui război de anvergură. Dar Iranul trebuie să fie foarte îngrijorat deoarece este o amenințare la adresa regimului așa cum nu a fost niciodată până acum.” a menționat David Patraeus.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here