Newsweek România: Nașa lui Firea câștigă 4.400 de euro/ lună la Primărie. O altă angajată de „clan”: Iuliana Hodos

Gabriela Firea, Alina Tarcevschi și Iuliana Hodos

Încrengăturile de nepotisme din Primăria Capitalei se plătesc bine, se arată într-o investigație realizată de Newsweek România.

Una dintre „reginele” organigramei din Primăria Capitalei este chiar nașa edilului general Gabriela Firea.

Pe site-ul Primăriei Capitalei apare lista cu angajații încadrați în anul 2019. De aici aflăm că nașa și șefa de cabinet a primarului Gabriela Firea, Alina Tarcevschi, a fost reîncadrată pe funcția de director în cadrul PMB, scrie Newsweek România.

Din declarația de avere depusă la reîncadrare, rezultă că Tarcevschi deține o vilă de 229,3 mp în București, casă obținută în urma partajului. În plus, ea menționează că a luat un împrumut de 14.000 euro de la fina ei, Gabriela Firea, în 2009, dar fără să menționeze termenul scadent.

Din același document aflăm că, în anul 2018, Alina Tarcevshi a primit un salariu de 137.021 lei de la Primăria Capitalei, 6.500 lei de Compania de Dezvoltare Durabilă, 34.392 lei de la Compania de Consolidări, acolo unde lucra part time, 42.714 lei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica București – Ilfov, plus 27.181 lei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Iluminat Public. În total, 247.808 lei.

Ceea ce înseamnă că în medie a încasat lunar 20.600 lei, adică în jur 4.400 euro. Bani publici.

„Fotomodelul lui Botezatu”

O altă angajată „unsă” de Gabriela Firea este Iuliana Hodos, fostă Minza, cunsocută publicului larg drept „fotomodelul lui Botezatu“, pentru că a participat la emisiunea „Next Top Model by Cătălin Botezatu“.

Hodos a fost angajată inițial, pe 28 februarie 2018, în funcția de consilier juridic la Compania Municipală Medicală București.

După alte câteva luni, a mai prins un contract de muncă la Compania Municipală Consolidări, unde a fost încadrată pe funcția de specialist în planificarea, controlul și raportarea performanței economice.

Surse din Compania de Consolidări au declarat pentru Newsweek România că, în fapt, Hodos a fost încadrată ca șef serviciu, cu timp parțial de lucru, funcție pentru care primește puțin peste 6.200 de lei brut.

„Este ilegal să angajezi un șef serviciu pe timp parțial de lucru. Cine îi coordonează pe subalterni după terminarea celor două, patru sau șase ore? Programul de muncă la companii este de opt ore și începe de la 8:30. Cum poate doamna Hodos să fie prezentă în două locuri de muncă în același timp?“, se întreabă sursa, mirată.

Practic, Hodos primește două salarii plătite din bani publici prin cele două companii înființate ilegal de Firea.

Citiți aici investigația integrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here