Premierul Viorica Dăncilă a numit-o pe fosta judecătoare CCR Maya Teodoroiu în funcţia de agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), potrivit unei decizii a şefului Executivului publicată în Monitorul Oficial.

„Având în vedere propunerea formulată de Ministerul Afacerilor Externe prin adresa nr. A/11. 013 din 3 septembrie 2019, înregistrată la Cabiletul prim-ministrului cu nr. 5/15. 045 din 3 septembrie 2019,
În temeiul art. 29 şi art. 31 lit. d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ şi art. 5 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 868/2003 privind organizara şi funcţionarea Agentului guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu modificările ulterioare,

Prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Simona-Maya Teodoroiu se numeşte în funcţia de secretar de stat, Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe”, se arată în decizia premierului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial.

Maya Teodoroiu a fost judecător CCR, mandatul acesteia expirând pe 15 iunie. Ea a fost înlocuită la CCR de fostul vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga. Senatul a votat numirea lui Cristian Deliorga în funcţia de judecător al Curţii pe 7 mai, iar pe 18 iunie el a depus jurământul la Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here