Fostul deputat PSD Cristian Rizea, pe cale să fie extrădat. Igor Dodon: Faceți ce vreți cu dânsul!

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cristian Rizea, fost deputat PSD, fugit în Republica Moldova după ce a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, este pe cale să fie extrădat. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care susține că lui Rizea i se poate retrage cetățenia moldovenească dacă a fost obținută ilegal.

„Eu, în calitate de președinte, prima dată am aflat. Ce urmează? Acum se va verifica, dar noi vedem că a încălcat, se vor verifica toate circumstanțele, cetățenia urmează a fi anulată și această persoană urmează a fi extrădată organelor de drept din România. Și dacă a profitat de protecția fostului regim oligarhic de la Chișinău și a obținut ilegal cetățenia, această cetățenie va fi anulată și noi o să-l extrădăm înapoi în România și faceți ce vreți cu dânsul!”, a declarat Igor Dodon, care se află în campanie electorală, candidând pentru un nou mandat de președinte, informează Digi24.

Cristian Rizea este dat în urmărire internațională din data de 19 martie 2019. El a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru trafic de influență și spălare de bani, după ce a cerut și primit mită 300.000 de euro de la un om de afaceri.

Fostul deputat fugise din țară cu două luni înainte de verdict. A fost prins la Chișinău, iar Ministerul Justiției de la București a transmis acolo cererea de extrădare.

Cristian Rizea a primit cetățenia moldovenească în 2018.

1 COMENTARIU

  1. Normal trebuia sa incepi demersurile , asta daca Luiji nu e Kgbist , ca atunci se schimba foaia si pun pariu ca nu o sa gasesti nereguli . Dar daca este o conserva a altora , cu o parte din misiunea de distrugere a economiei Romaniei si a vinderii pamanturilor si obiectivelor strategice , va pleca si el prin orientul mijlociu , ca atatia predecesori . Dar moldovanul are grija la detalii , iar daca mai pica si de la haialaltii cati seva di she nu .
    Moldovenismul ca arta politica, are pe langa conotatiile profund antiromanesti , si multe parti comune care depind totusi de pret .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here