De ce a murit protestatarul fotograf din Piaţa Victoriei

Alexandru Socol, unul dintre cei mai activi protestatari din Piaţa Victoriei din 2017, membru al organizaţiei ”Corupţia Ucide”, ar fi suferit de depresie, sugerează surse apropiate acestuia.

Adio, Alex!

Am stat în caravana “Fără Penali” alături de Alexandru Socol în vara lui 2018 nişte săptămâni. Era omul din spatele aparatului de fotografiat, omul care te făcea să zâmbeşti şi te încărca cu energie fix atunci când credeai că nu mai poţi. Aici este într-unul din rarele momente când nu era el cel care făcea fotografiile, deşi aparatul folosit era al lui.  

Alex s-a dus pentru că nu am reuşit, noi toţi cei care l-am cunoscut, să îi oferim ajutorul de care avea nevoie. Depresia e grea, te duce în hău, dar e o boală care se tratează. E păcat, e strigător la cer, să nu conştientizăm importanţa acestui tratament! Sunt vieţi pe care le putem salva, oameni pe care i-am putea avea încă lângă noi dacă am înţelege cât de util e acest tratament!  

Îmi pare rău, Alex, că nu te-am putut ajuta! Iartă-ne tu pe noi! Şi iartă-mă că acum nu pot să zâmbesc”, a scris pe pagina sa de Facebook parlamentar USR, Florina Presadă.  

Alexandru Socol (33 de ani) a devenit cunoscut în timpul protestelor din anii 2017 – 2019, fiind unul dintre organizatori. El a realizat mii de fotografii de la protestele societății civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here