Fostul preşedinte american Barack Obama anunţă înfiinţarea unei burse pentru viitorii înalţi funcţionari

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, alături de soţia sa, Michelle, şi de directorul general al platformei AirBnB, Brian Chesky, a anunţat înfiinţarea unei burse finanţate cu 100 de milioane de dolari pentru studenţii care vor să devină funcţionari publici, transmite AFP, citată de Agerpres.

În prima etapă, 100 de de tineri vor fi sprijiniţi pentru călătorii şi pentru acoperirea datoriilor contractate pentru studii, a comunicat fundaţia Obama.

„Dacă dorim ca această nouă generaţie de lideri să fie capabilă să îşi facă treaba, ei trebuie să se întâlnească. Trebuie să se cunoască. Trebuie ca fiecare să înţeleagă comunitatea celuilalt”, a declarat fostul preşedinte într-o înregistrare video în care apare alături de Chesky.

Directorul platformei de rezervare a locurilor de cazare AirBnB a donat suma necesară pentru programul numit Voyager Scholarship (Bursa pentru călători).

Bursele de până la 50.000 de dolari se acordă pe doi ani studenţilor din anii trei şi patru; se pot adăuga fonduri suplimentare pentru călătorii în scop profesional în timpul vacanţei de vară.

După ce obţin diploma, tinerii urmează să primească anual 2.000 de dolari de la AirBnB pentru a călători, „a-şi lărgi orizontul şi a crea noi legături”.

„Există lideri peste tot. Trebuie pur şi simplu să-i găsim”, a spus Obama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here