FOTO | Decor sinistru: Material antiderapant cu oase umane, împrăștiat pe o șosea din Rusia

Foto: Ministerul de Interne al regiunii Irkuțk

Autostrada Kolîma, un drum din Orientul Îndepărtat al Rusiei, construit cu forță de muncă din Gulag-ul stalinist, este adesea numit Drumul Oaselor. Se estimează că aici au fost îngropați între 250.000 și 1.000.000 de oameni, care au murit pe durata construirii acestei infrastructuri rutiere.

Spre vest, în regiunea siberiană Irkuțk, a apărut însă un nou drum al oaselor după ce echipajele municipale au folosit ca antiderapant nisip cu oase umane, transmite The Moscow Times.

Imagini postate pe rețelele de socializare în weekend au arătat fragmente de oase și cranii pe suprafața drumului din orașul Kirensk, la 5.400 de kilometri est de Moscova.

Foto: Ministerul de Interne al regiunii Irkuțk

O sursă anonimă familiarizată cu această problemă a declarat că o companie implicată în lucrările municipale a extras nisipul din proximitatea unui vechi cimitir, potrivit agenției Interfax.

„Craniul are probabil circa 100 de ani. Experții îl studiază acum pe acesta și pe celelalte oase pentru a determina vârsta exactă și posibila origine”, a spus sursa citată, adăugând că resturile umane au fost adunate de pe șosea.

Ministerul de Interne din regiunii Irkuțk a confirmat pentru Interfax că oasele sunt de proveniență umană, adăugând că a lansat o anchetă asupra incidentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here