FOTO Doar 4.500 de credincioși au participat la pelerinajul de la Fatima, organizat după reguli foarte stricte din cauza pandemiei

Pelerinajul de la Fatima (Portugalia), care în mod tradițional adună anual 100.000 de oameni, s-a desfășurat anul acesta în condiții de pandemie, fiind permis accesul unui număr mult mai mic de credincioși.

Totul a fost organizat foarte strict, iar credincioșii au respectat regulile de distanțare instituite de organizatori.

Din cauza restricţiilor introduse de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului, doar 4.500 de pelerini au luat parte la ceremoniile din acest an, comparativ cu 100.000 în 2019, iar donaţiile de care depinde sanctuarul au scăzut aproape la zero, a declarat purtătorul de cuvânt, Carmo Rodeira, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, credincioșii au respectat regulile și au stat în spațiile desenate pe asfalt, pentru a păstra distanța unii față de alții. 

În fiecare an, în data de 13 octombrie, zeci de mii de pelerini se îndreaptă spre sanctuarul de la Fatima, ridicat pe locul unde, în 1917, Sfânta Fecioară Maria a apărut în faţa a trei copii.

Sanctuarul există pentru a-i întâmpina pe pelerini (…) însă cel mai mare impact este asupra modului în care celebrăm credinţa şi aceasta este cea mai mare provocare pe care pandemia a ridicat-o pentru Biserică”, a spus Carmo Rodeira.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here