Dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă: Administrarea în exces a oxigenului nu aduce niciun beneficiu pacientului

De la începutul pandemiei de coronavirus, nivelul de oxigen utilizat în spitale a crescut în mod dramatic. Specialiștii în terapie intensivă atrag însă atenția cu privire la pericolele care pot să apară, atât în cazul bolnavilor cît și în cel al securității spitalelor, din cauza utilizării excesive a oxigenului.

Administrarea în exces a oxigenului nu aduce niciun beneficiu pacientului. Iar în absența unor spitale cu sisteme de alarmare poate produce grave accidente, inclusiv incendii și explozii”.

Aceasta este declarația neașteptată, făcută chiar de președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, în direct la Medika TV.

În același timp, dr. Șerban Bubenek este de părere că medicii non-anesteziști ar trebui să aibă mai multe noțiuni medicale în privința administrării oxigenului pentru bolnavii de COVID-19.

Acesta consideră că mulți dintre acești medici au intrat în „lupta” cu Covid mult prea repede și au noțiuni pe care „nu le stăpânesc foarte bine”.

Probabil că le scapă niște noțiuni de fiziopatologie respiratorie, pe care nu sunt obligați să le știe în specialitățile lor diverse. Ei au fost puși în mod obligatoriu să îngrijească astfel de pacienți care sunt la limită între terapia acută și terapia intensivă, nu le stăpânesc foarte bine”, a mai spus dr. Șerban Bubenek.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here