Sursa foto: Politico.com

Departamentul american al Apărării a autorizat mobilizarea a sute de militari activi pentru dispozitivul de securitate destinat ceremoniei învestirii noului preşedinte al SUA, Joseph Biden, afirmă surse citate de site-ul Politico.com, anunță Mediafax.

Un grup de militari din Garda Națională stă de veghe în partea de nord-vest a orașului Washington. Sursa foto: Politico.com

Capitoliul este înconjurat de mai multe rânduri de garduri, unele acoperite cu sârmă ghimpată, așa cum ați vedea la o instalație militară. Acestea continuă spre vest, de-a lungul bulevardului Pennsylvania, până la Casa Albă, același traseu folosit pentru paradele inaugurale. Oamenii au comparat Washingtonul chiar acum cu Zona Verde din Bagdad, scrie Politico.com.

Pentagonul a dispus mobilizarea a 750 de militari activi, specializaţi misiuni pirotehnice şi în contracararea riscurilor generate de arme chimice, biologice, nucleare şi radiologice. De asemenea, au fost detaşaţi membri ai echipelor medicale militare.

Unii militari activi vor face parte din echipele de coordonare a intervenţiilor Agenţiei Federale pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă (FEMA).

La Washington au fost mobilizaţi şi până la 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale. Membrii Gărzii Naţionale au statut de militari în rezervă. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a început verificarea tuturor membrilor Gărzii Naţionale detaşaţi la Washington, pentru evitarea riscurilor unui atac din interior, au declarat surse citate de agenţia Associated Press.

Autorităţile americane au luat măsuri speciale de securitate pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Joseph Biden, programată miercuri. Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu de simpatizanţi ai preşedintelui în funcţie Donald Trump s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here