Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a revenit luni la lucru la Geneva, după ce a stat în izolare în urma expunerii la noul coronavirus, afirmând că nu consideră necesar un test, relatează Reuters, informează Agerpres.

„Am fost OK, fără simptome. Este a 17-a zi şi am urmat protocoalele. Întrucât nu am simptome şi am urmat strict protocolul, nu văd necesitatea testării”, a declarat directorul OMS la un briefing la Geneva.

„Pot să vă asigur că sunt OK şi chiar foarte, foarte ocupat. Cel mai important lucru este să respecţi protocolul”, a insistat Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

*Ce spunea liderul OMS în primăvară

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății era supărat pe țările în care se extindeau infecțiile cu COVID-19 și spunea despre aceste guverne că nu au luat măsuri, în ciuda numeroaselor avertismente lansate în ultimele luni. Mai exact, nu sunt testați suficienți oameni, iar acest lucru permite răspândirea bolii.

Organizația Mondială a Sănătății cerea, în luna martie 2020, în fața acestei „crize sanitare mondiale majore a epocii noastre”, efectuarea unui „test pentru fiecare caz suspect” de coronavirus, potrivit AFP.

Există acum „mai multe cazuri de decese în restul lumii decât în China”, spunea șeful organizației, într-o conferință de presă.
„Nimeni nu se poate lupta cu un incendiu cu ochii legați”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a subliniat că este indispensabil ca țările să „testeze, testeze, testeze. Trebuie testat fiecare caz suspect”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here