Designerii celui mai cunoscut constructor de automobile sport de lux, Porsche, împreună cu echipa de la Lucasfilm, producătorul seriei Star Wars, au finalizat nava spațială principală ce va apărea în cel mai nou episod al seriei, anunță mirror.co.uk.

Nava spațială botezată Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter este gata de premiera filmului Star Wars:The Rise of Skywalker, construcția ei fiind finalizată. Nava va fi expusă sub forma unui model cu 1,5 metri lungime și va fi prezentă în filmul care debutează în această lună. Proiectul a durat circa două luni, fiind realizat în studiorile din Weissach și San Francisco. „Designul navei este integrat armonios în lumea filmului Star Wars și demonstrează în același timp analogii clare cu caracteristicile stilului și proporțiilor Porsche”, a spus Michael Mauer, vicepreședinte al Porsche AG.

Forma de bază a cabinei, care se află în partea din spate și o topografie distinctă a liniei cockpitului către turbine stabilește paralele vizuale cu designul iconic al lui 911 și al lui Taycan. Așezarea foarte compactă transmite dinamism și agilitate, împrumutând accentele de la designul Porsche amintit”. „Această colaborare este o oportunitate uimitoare pentru a fuziona estetica designului Porsche și Star Wars. Am descoperit că este creativ provocator și extrem de inspirațional”, a spus și Doug Chiang, vicepreședinte și director executiv creativ la Lucasfilm. „Este emoționant să infuzezi Star Wars cu stilul Porsche pentru a crea o navă spațială nouă, iconică, ce poate exista deopotrivă pe Pământ sau în universul filmului”. Dacă în procesul creativ al designului clasic pentru un vehicul de serie cerințele legale impun anumite restricții, acest proiect a deschis o nouă dimensiune a libertății, transmit reprezentanții Porsche.

Printre trăsăturile Porsche ce pot fi recunoscute la nava spațială se numără prizele de aer și partea frontală, dar și așa numitele „blastere”. La partea din spate, clapetele și a treia lumină de frână integrată a fost inspirată de la atuala generație 911. Și la interior se regăsesc elemente Porsche: instrumentele cockpitului, poziția joasă a scaunului.  

Proiectul în colaborare cu Star Wars merge perfect cu lansarea lui Taycan. Echipele de design au adus lumile diferite ale Porsche și Star Wars împreună pentru a face un dar special fanilor celor două branduri”, a spus Kjell Gruner, șeful marketingului Porsche. Modelul Taycan va fi și el expus la premiera din Los Angeles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here