FOTO/VIDEO | Cum arată noul superiaht de 500 de milioane de dolari al lui Jeff Bezos. Vasul cu vele are aproape jumătate din dimensiunea Marii Piramide din Giza

Noul iaht al miliardarului Jeff Bezos a fost dezvăluit, după lucrări care au durat cinci ani – și va fi cel mai înalt din lume, scrie Daily Mail.

Multimiliardarul, președinte executiv al Amazon, și-a comandat vasul – numit Koru – în 2018, iar superiaht-ul a costat 500 de milioane de dolari.

Dar se pare că banii nu reprezintă un impediment pentru Bezos, deoarece, la urma urmei, este a treia cea mai bogată persoană de pe planetă, cu o avere netă estimată la 115,4 miliarde de dolari. 

Cunoscut anterior ca Y721 sau Project 721, iahtul poartă acum numele de Koru, care înseamnă „noi începuturi” în limba maori.

Se pare că megaiaht-ul urmează să-i fie livrat lui Bezos în următoarele două luni. 

Vasul are o lungime de 127 de metri – cu catarge triple care ajung la 70 de metri – ceea ce face ca iahtul cu vele să aibă dimensiuni cât jumătate din dimensiunea Marii Piramide din Giza.

Și cum un preț mare vine și cu un cost mare de întreținere, se pare mentenanța va fi de aproximativ 25 de milioane de dolari anual.

Proiectul de mai multe milioane de dolari este cea mai recentă construcție de la șantierul naval Oceanco, care are sediul în Țările de Jos.

Șantierul naval s-a specializat în construirea de iahturi mari, personalizate, de până la 160 m lungime, de peste 30 de ani – inclusiv legendarul Black Pearl.

Iar vasul-mamut al lui Bezos era atât de înalt încât nu a putut trece pe sub podul Koningshaven din Olanda când a fost transportat.

Prin urmare, Jeff Bezos ar fi cerut orașului olandez Rotterdam să demonteze vechiul pod, în vârstă de 95 de ani, pentru a permite iahtului său să treacă pe sub el.

Potrivit unor informații, Bezos era dispus să plătească pentru ca podul să fie demontat și reconstruit din nou – dar cererea i-a fost refuzată.

De fapt, localnicii au semnat și o petiție pentru a arunca în iahtul miliardarului cu ouă putrede, în călătoria sa inaugurală – petiție care a strâns mii de semnături. 

Drept urmare, Bezos și-a reajustat pretențiile și pânzele de pe iahtul său, astfel încât să poată trece pe sub pod.

Astfel, Oceanco a remorcat în liniște iahtul enorm către un alt șantier naval unde i-au fost adăugate catarge.

*Flota miliardarului 

Koru se va alătura unei flote de superiaht-uri, elicoptere și avioane deținute deja de antreprenorul american și de iubita lui milionară, Lauren Sanchez (foto jos).

În timp ce Oceanco a fost destul de discret cu privire la proiect, în timp ce acesta era în curs de construcție, noi fotografii făcute în februarie au arătat noul vas într-o lumină diferită.

Lungimea finală a iahtului este de 127 de metri lungime sau 416 picioare. Este un iaht cu vele, iar catargele de pe vas ajung la 70 de metri sau 230 de picioare.

A fost proiectat cu trei catarge enorme, astfel încât să poată fi propulsat în mare parte cu energia cinetică din pânze. 

Cu o tehnologie extrem de avansată și ecologică, pânzele pot fi gestionate de o singură persoană.

Koru a fost văzut pentru prima dată când a fost scos dintr-un hangar de construcții navale, anul trecut. Vasul are o cocă neagră, o suprastructură albă și o siluetă elegantă.

Goeleta din aluminiu și oțel are trei punți, inclusiv una cu piscină.

*Submarin personal 

Un detaliu extravagant este că există și o navă de sprijin mai mică, de 250 de picioare, care va sta alături de cea mamut. În plus, există și o platformă de aterizare pentru elicopter, pentru Bezos sau oaspeții săi celebri.

Acest iaht mai mic este de așteptat să fie încărcat cu o serie de ”jucării”, inclusiv mașini de lux, ski-jet, bărci cu motor și poate chiar un submarin personal.

Această navă mai mică și suportul său sunt construite în prezent de Damen Yachting în Țările de Jos.

*Dar interiorul?  

Este foarte puțin probabil să aruncăm o privire în interiorul noului vas al lui Jeff Bezos în curând.

Cu toate acestea, se spune că interioarele de la bord sunt inspirate de Eos, care este un iaht de 305 ft care aparține prietenului apropiat al lui Bezos, Barry Diller – fondatorul și fostul CEO al Fox.

Interioarele de la bordul Eos au fost create de regretatul François Catroux, cunoscut pentru designurile sale pline de farmec pentru capete încoronate, aristocrați sau pentru moguli mass-media din lume. 

Dar, având în vedere că Bezos este cel mai bogat om din lume, ne putem imagina doar cât de extravagant va arăta în interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here