FOTO VIDEO | Se lucrează la o nouă șosea turistică spectaculoasă, de munte, în România

Un drum cu mare potențial turistic va fi modernizat în Munții Trascău, ramura sudică a Apusenilor. În circa 2 ani, această zonă va fi una dintre cele mai atractive din punct de vedere turistic din România, anunță ziare.com.

Drumul județean DJ 750 C ce leagă Valea Arieșului de Teiuș va fi reabilitat și modernizat pe o porțiune de circa 21 de kilometri. Drumul pornește din localitatea Sălciua de Sus, traversează Arieșul și străbate culmile munților Trascăului și coboară până în regiunea colinară a culoarului Mureșului.

Practic, acest drum traversează munții de la nord la sud, în timp ce traseul Transalpinei de Apuseni este de la est la vest, pe o lungime de aproape 80 de km.

De altfel, noul drum se suprapune peste Transalpina de Apuseni, pe o lungime de circa 7 kilometri, intre localitățile Ponor și Râmeț. DJ 750 C are 41 de kilometri, dar aproape jumătate sunt modernizați sau sunt în curs de modernizare.

drum, apuseni, alba, trascau
Sursa foto: ziare.com

Consiliul Județean Alba a lansat recent licitația pentru achizitiia serviciilor de proiectare a DJ 750 C Sălciua de Sus (DN 75) – Dealu Caselor – Valea Largă – Vale în Jos – Ponor – Râmeț – Valea Mănăstirii – Geoagiu de Sus – Stremț – Teius (DN 1)”. Valoarea totală estimată a contractului este de 2.127.252 de lei, fără TVA.

Două tronsoane în lungime totală de 21 de kilometri

Potrivit caietului de sarcini, drumul DJ 750 C pornește de pe Valea Ariesului, din localitatea Sălciua de Sus (DN 75), străbate zona Munților Apuseni și face legătura cu orașul Teius (DN 1). Drumul facilitează legătura dintre microregiunea Nord-Vest, Munții Apuseni și microregiunea centrală Zona Târnavelor a județului Alba.

Drumul se conectează pe teritoriul comunei Ponor cu Transalpina de Apuseni, șoseaua aflată în plin proces de modernizare. Din comuna Râmeț, coboară pe o lungime de 6 kilometri până în Valea Mănăstirii, de unde este asfaltat până în Teius, la intersecția cu DN1.

Lucrările de modernizare se referă la o lungime de circa 21 de kilometri, împărțiți în două tronsoane:

  • Tronson 1 (intre km 0+000 – 15+000) se desprinde din DN 75 în localitatea Sălciua de Sus și traversează Valea Lungă, Ponor, până la intersecția cu DJ 107 I)
  • Tronson 2 (intre km 27+500 – 53+760) se desprinde din DJ 107 I în localitatea Râmeț și se desfășoară până la Teius, la intersecția cu DN 1, traversând localitățile Valea Mănăstirii, Geoagiu de Sus și Stremț.
drum, apuseni, alba, trascau
Sursa foto: ziare.com

Pe tronsonul 1, drumul este asfaltat pe o lungime de circa 600 de metri în intravilanul localității Sălciua de Sus și este pietruit pe restul lungimii, până la intersecția cu DJ 107 I, în comuna Ponor, la peste 1000 de metri altitudine. În ceea ce privește tronsonul 2 este nevoie de modernizarea a circa 6 kilometri, respectiv coborârea din intravilanul localității Râmeț (intersecția cu DJ 107 I) până în Valea Mănăstirii. Pe acest sector traseul este unul sinuos, cu curbe care nu au elementele geometrice corespunzătoare (lățimi, supralărgiri, pante transversale).

Stadiul lucrărilor la Transalpina de Apuseni

Transalpina de Apuseni are 78,3 km și este modernizat printr-un proiect al Consiliului Județean Alba, în valoare de circa 40 de milioane de euro, finanțat din fonduri europene. În perioada de aproape 1 an de la demararea lucrărilor, șoseaua poate fi utilizată la un nivel acceptabil pe întreaga sa lungime, chiar dacă, încă, nu a fost turnat asfalt.

Drumul va avea 6.700 de metri pătrați de piste de biciclete, 21 de stații de autobuz, 12.610 metri pătrați de trotuare, 14 poduri noi și aproximativ 200 de podețe. De asemenea, lucrarea presupune peste 23 de kilometri de fundații adâncite, ziduri de sprijin și peste 73 de kilometri de șanțuri de beton. Drumul județean străbate culmi de peste 1.000 de metri și trece prin zone de o frumusețe rară, cu păduri, chei și poienițe. Investiția ar putea fi gata până la finalul anului 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here