Gabi Oprea dezvăluie ce a căutat în sediul PSD în noaptea marii înfrângeri

sursa: Antena 3

Gabi Oprea susține că a fost invitat în sediul PSD chiar de către Viorica Dăncilă, într-o declarație dată pentru Antena 3. Fostul vicepremier a ajuns în conducerea PSD după ce Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”, al cărui președinte este, a semnat un protocol de colaborare cu PSD. Această înțelegere i-a adus lui Gabriel Oprea și calitatea de vicepreședinte la PSD, cum a recunoscut chiar Viorica Dăncilă.

„Toți liderii de sindicate au funcție de vicepreședinte la nivel de Comitet Executiv Național. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreședinți. Au și drept de vot”, a spus șefa PSD ieri, după aflarea rezultatelor.

În ce constă protocolul PSD – UMP?

Protocolul dintre PSD și organizația condusă de Gabi Oprea are ca principal obiectiv protejarea pensiilor militarilor.

„Uniunea Militarilor si Polițiștilor “Mihai Viteazul” sprijină alegerea Vioricăi Dăncilă ca președinte al României.
Membrii UMPMV si Sindicatele din Armată și Poliție care au aderat la Uniune vor susține duminică, 24 noiembrie, candidatul PSD, Viorica Dăncilă, pentru cea mai înaltă funcție în stat.


Decizia a fost luată în urma întâlnirii conducerii Uniunii cu președintele PSD, Viorica Dăncilă, întâlnire încheiată cu semnarea, în data de 14.11.2019, a unui Protocol de colaborare. Potrivit Protocolului, PSD va continua să apere, împreună cu Uniunea Militarilor si Polițiștilor “Mihai Viteazul” demnitatea și drepturile militarilor si polițiștilor, activi și rezerviști, din toate instituțiile din domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională.


Protocolul subliniază faptul că președintele PSD, doamna Viorica Dăncilă, nu consideră pensiile militare ca fiind pensii speciale, ci ocupaționale. Partidul Social Democrat nu va accepta ca pensiile acestei categorii de personal să fie tăiate prin modificări legislative.
De asemenea, PSD s-a angajat să susțină în Parlament revenirea la prevederile inițiale ale Legii 223/2015, promovată și susținută de generalul Gabriel Oprea, în calitate de vicepremier pentru securitate națională, asumată de PSD, votată de Parlament si promulgată de președinte.” se arată în comunicatul postat de Facebook de organizația lui Gabi Oprea, care adoptă simbolistica UNPR.

Interesant de notat aici că protocolul a fost semnat la 14 noiembrie dar a fost făcut public abia pe în ultima zi a campaniei electorale.

Citește și: Se ascut cuțitele în PSD: Firea, revoltată de apariția furtunoasă a „nemuritorului” Gabi Oprea în funcția de vicepreședinte. „Chiar vreți să ieșim pe ușa din dos a istoriei?”

2 COMENTARII

 1. Ce nu stie Dancila despre militari.
  Nu stie ca militari activi (cat si militari in trecuti in rezerva dupa data de 15 sept 2017) carora viitoarele pensii le-au fost diminuate cu 42% prin OUG 59 / 2017 a Olgutei, cat si membrii familiilor acestora, nu au nevoie de protocoale scrise pentru a acorda votul cuiva.
  ”Poveste” OUG 59 / 2017 cat si campania de denigrare a militarilor inceputa la finalul luni iulie 2017 si desfasurata pe o perioada de cateva luni cu sprijinul lucratorilor mass-media care din rea vointa sau prostie au preluat informatiile false oferite de guvernul PSD prin care se afirma ca militari au pensii de peste 10.000, 15.000 sau 20.000 de mi de lei, in loc sa spuna ca acele pensii sunt pensii de magistrati (fie ei si militari) si calculate după alta lege (de fapt pensia medi a militarilor este 3.000 – 3.500 de lei), campanie prin care s-a incercat si reusit in parte, întoarcerea populatiei civile impotriva armatei (reusind astfel o scadere a increderi populatiei in Armata Romana cu aproape 12%), a fost o manipulare si un FAKE.
  Ce promitea ordonanta?
  Promitea îndreptarea inechitatilor din sistemul de pensii militare… ca va aduce toate pensiile militare la acelasi numitor comun in functie de vechime si grade….
  Ce a rezolvat ordonanta?
  Pensiile puse in plata inainte de aceasta ordonanta au ramas neschimbate, in plus le-au fost luat dreptul de actualizare in functie de cresterea salariului mediu brut pe economie SAU in functie de cresterea (doar) soldelor de grad si/sau de functie (care reprezinta cam 10% din valoarea unei pensii sau a soldei lunare)… deci inechitatile nu se indreapta, in schimb pensiile nu se mai maresc.
  Ce a mai rezolvat?
  A creat discrepante si mai mari intre pensiile puse in plata inainte de respectiva OUG 59 si pensiile stabilite dupa OUG 59, prin miscorarea celor din urma cu 42% si eliminarea posibilitati de actualizare a acestora in functie de cresterea salariului mediu brut pe economie SAU in functie de cresterea soldelor de grad si/sau de functie.
  Dancila ar fi trebuit sa stie ca simpla recunoastere publica a faptului ca respectiva campanie de denigrare a militarilor si OUG 59 a fost o greseala care a stricat mai mult decat sa indrepte si scuzele sincere pentru aceasta situatie impreuna promisiunea ca va remedia aceasta situatie in cel mai scurt timp ar fi fost suficient pentru a avea votul tuturor militarilor (activi, rezervisti sau in retragere) cat si a familiilor acestora… si nu era nevoie sa incheie protocoale cu diversi generali care nu se reprezinta decat pe ei.
  Dancila cat si PSD trebuie sa stie ca militari nu uita si nu au incredere in promisiuni, ei se bazeaza doar pe fapte… remediati situatia si votul vine de la sine.
  Acest lucru este valabil si pentru Iohannis si PNL… militari nu uita ca atunci când a fost data OUG 59 ”comandantul suprem” al armatei care are printre principalele obligatii legale și asigurarea ”calitati vietii militarilor”, nu a scos nici macar o silaba referitor la respectiva diminuare a viitoarelor pensii pentru militari activi, la fel cum a procedat si seful Statului Major General, la acea vreme, care de asemeni avea ca obligatie asigurarea ”calitati vietii militarilor” si a fost la fel de lipsit de reactie ca si primul. Tot odata militari nu uita ca in urma cu 10 ani PNL a promis ca nu va taia salarii si pensii iar dupa cateva luni au taiat salariile cu 25%, pensiile nu au fost taiate in schimb au fost diminuate cu 5,5% prin introducerea CASS.
  Anul următor avem din nou alegeri… vom vedea daca I si PNL sau D si PSD va intelege ca pana atunci sa remedieze aceste aspecte in privinta militarilor. Poate una din cele doua tabere va da un motiv militarilor, ca la urmatoarele alegeri, sa voteze pentru cineva sa nu se mai abtina sau sa voteze anti.
  Militari vor urmari cu interes acest aspect in perspectiva ambelor tabere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here