Se ascut cuțitele în PSD: Firea, revoltată de apariția furtunoasă a „nemuritorului” Gabi Oprea în funcția de vicepreședinte. „Chiar vreți să ieșim pe ușa din dos a istoriei?”

Gabriela Firea și Viorica Dancila
Foto: Inquam Photos/George Călin

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, iese la atac printr-un mesaj postat pe Facebook, în care exprimă nemulțumirea față de apariția inopinată în sediul PSD a lui Gabi Oprea.

„Asa cum am rămas doar șașe în picioare, din cei 25 de semnatari ai scrisorii prin care îi solicitam dlui Dragnea să se retraga de la conducerea PSD, pentru că începuse să ne facă foarte mult rău – și în primul rând românilor -, cu toate pedepsele pe care le-am primit fiecare în parte, așa și acum vreau să mă delimitez printre primii în mod public față de nesocotirea opiniei majorității covârșitoare a românilor și a colegilor din partid, prin împunerea intrării în CEx, fără votul explicit al nostru, a unor persoane, pe motiv că acum nu mai conduc partide ci… sindicate”, a scris Firea pe rețeaua de socializare.

„Resping ferm ideea că aș fi știut așa ceva, că aș fi fost de acord! Eram în primul rând la CEx, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate. Nu s-a citit numele președintilor acelor sindicate – unele de care nu am auzit în viața mea -, nu s-a precizat că devin automat vicepresedinți ai PSD și ca au drept de vot in BPN și CEx, ca și cum ar fi fost votați în Congres de către delegații din toată țara”, a subliniat Gabriela Firea.

Firea este dezamăgită de faptul că PSD începe „analiza prăbușirii noastre” cu un astfel de gest „sfidător”.

„Nu ne putem reforma și relua legătura cu simpatizanții noștri printr-o minciună. Aud că și alte persoane controversate se lipesc acum, în inghesuială și nebăgare de seamă, de noi. Probabil vor să ne îngroape definitiv! Mă delimitez categoric! Doamne, chiar vreți să ieșim pe ușa din dos a istoriei?”, a conchis Gabirela Firea în mesajul postat pe Facebook.

Viorica Dăncilă, președintele PSD, a explicat, la Digi24, ce căuta Gabriel Oprea în sediul PSD. Acesta a devenit vicepreședinte al PSD, astfel încat va face parte din CEx.

„Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frația, cu Uniunea Militarilor si Polițiștilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, lidierii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Național. Avem cu cinci sindicate. Toți liderii de sindicate au funcție de vicepreședinte la nivel de Comitet Executiv Național. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreședinți. Au și drept de vot”, a argumentat Dăncilă.

4 COMENTARII

  1. […] „Resping ferm ideea că aș fi știut așa ceva, că aș fi fost de acord! Eram în primul rând la CEx, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate. Nu s-a citit numele președintilor acelor sindicate – unele de care nu am auzit în viața mea -, nu s-a precizat că devin automat vicepresedinți ai PSD și ca au drept de vot in BPN și CEx, ca și cum ar fi fost votați în Congres de către delegații din toată țara”, a reacționat Gabriela Firea pe Facebook. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here