GALERIE FOTO | Figura… încă neștearsă a lui Putin. Crâmpeie din fostul Kiev.

Foto: Octavian Sorescu

Capitala ucraineană, Kiev, se pregătește de marele asalt și un prelungit asediu. Semnele sunt multe: bombardarea tot mai intensă a blocurilor din marele oraș, tot mai numeroasele victime civile, pericolul care a devenit pentru jurnaliști.

Armata rusă nu a fost până acum în stare să penetreze capitala, iar luptele grele date în localitățile din jurul capitalei, deși epuizează apărarea ucraineană, sunt totuși de rău augur pentru ceea ce le rezervă rușilor viitorul.

În oraș, civilii se pregătesc umăr la umăr cu militarii, după cum o demonstrează reportajele televiziunilor străine. Iar orașul devine de nerecunoscut – o uriașă cazarmă, un front în plină modelare.

Multe s-au schimbat (clădiri, străzi, viață cotidiană), dar esențialul a scăpat nealterat (sentimentele localnicilor față de Putin și mai ales decriptarea perfectă a intențiilor lui) – două aspecte pe care le sugerează și fotografiile din 2019, făcute de un român în acel an, pe străzi și într-un talcioc.

Să ne amintim, așadar, Kievul așa cum a fost până recent, și, privind la figura… neștearsă… a lui Putin, imprimată pe rolele în dublu strat, să repetăm în gând ceea ce știam: că Rusia nu a putut fi niciodată altfel decât este acum, când o vedem „la lucru” (și) în Ucraina.

Mercenarii din Orientul Milociu, recrutați de Putin, pot săpa și groapa Rusiei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here