GALERIE FOTO | Viața mutilaților din subteranele Azovstal. O rară incursiune printre apărătorii care țin în șah armata Rusiei

Sursa: Meduza

Bătăliile pentru uzina Azovstal se dau de aproape două luni, de la jumătatea lunii martie. Uriașul combinat a rămas este ultima redută a rezistenței din Mariupolul ocupat efectiv, notează Meduza.

La sfârșitul lunii aprilie, Vladimir Putin a ordonat anularea atacului, dar apărătorii ucraineni de la Azovstal raportează în mod regulat noi atacuri și tentative de capturare a uzinei.

La începutul lunii mai, civilii au fost evacuați din zona respectivă, iar pe 8 mai, luptătorii regimentului Azov, care apără combinatul, au declarat că au epuizat „toate resursele pentru o apărare eficientă”. Două zile mai târziu, canalul de Telegram al batalionului a publicat fotografii cu soldații răniți și a cerut „întregii lumi civilizate” să ajute la evacuarea acestora: „Lumea trebuie să vadă condițiile în care se află și acționează apărătorii răniți, mutilați ai Mariupolului”. Iată fotografiile.

Cum și-au găsit Lesya și fiicele ei refugiu în România, alături de mii de alți refugiați ucraineni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here