Gaudeamus 2019. Programul celui mai mare târg de carte, care are loc la Romexpo

Sursa: Pixabay

Deschiderea oficială a ediției de anul acesta a târgului Gaudeamus va avea loc miercuri la ora 12:00, la Pavilionul B2 de la Romexpo, la standul Radio România, organizatorul evenimentului. Program de vizitare zilnic este între 10.00-20.00.

Astfel, începând de miercuri, 20 noiembrie, și până duminică, 24 noiembrie, vizitatorii vor putea vizita peste 250 de expozanţi, reuniţi în 200 de standuri și aproape 900 de evenimente și lansări de carte vor avea loc la târg.

Este cea mai mare ediție Gaudeamus de până acum, cu peste 8.300 de metri pătraţi de standuri, comparativ cu circa 6.000 câte au fost la ediţia precedentă, ceea ce reprezintă un record pentru un târg de carte din România.

Ediţia 2019 a Târgului de carte Gaudeamus Radio România din Bucureşti se va desfăşura sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Cu ocazia aceasta, copreşedinţi de onoare ai ediţiei sunt poetul şi jurnalistul Mircea Dinescu şi Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti.

Accesul publicului în incintă se va face pe baza biletelor, în valoare de 5 lei, sau a abonamentelor de intrare, în valoare de 10 lei, care sunt valabile pentru toată perioada târgului.

Lansări de carte, invitați speciali și evenimente

La invitaţia editurii Humanitas, jurnalistul şi scriitorul francez Thierry Wolton va fi prezent la Gaudeamus, cu ocazia lansării volumului „Negaţionismul de stânga” şi a celui de-al doilea volum al trilogiei „O istorie mondială a comunismului”, potrivit News.ro. Întreaga trilogie este dedicată victimelor comunismului, dar acest al doilea volum este cu adevărat expresia datoriei morale pe care omenirea o are faţă de ele. 

La cele 31 de evenimente care se vor desfăşura în standul Humanitas din Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo vizitatorii se pot întâlni, printre alții, cu Gabriel Liiceanu, Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Horia-Roman Patapievici, Thierry Wolton, Cătălin Dorian Florescu, Ioana Pârvulescu, Mircea Cărtărescu, Matei Vişniec.

La standul editurii Polirom vor fi lansate cărţile-eveniment: „Flacăra”, de Leonard Cohen şi “Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveştile altor fete refugiate din toată lumea”, scrisă de Malala Yousafzai iar printre noutăţile casei de editură se numără: “Poartă-ţi plugul peste oasele morţilor”, de Olga Tokarczuk (Premiul Nobel pentru Literatură pe 2018), “Alte culori”, de Orhan Pamuk, “Lumina de veghe”, de Michael Ondaatje, “Din pântecul balenei”, de Sjón.

La editura ART, câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură de anul acesta, Peter Handke, este prezent cu două cărţi: „Frica portarului înaintea loviturii de la 11 metri” şi „Scurtă scrisoare pentru o lungă despărţire”, alături de alţi autori consacraţi: Paul Auster, Margaret Atwood, Primo Levi şi BohumilHrabal.

La editura Litera, fanii celebrului scriitor norvegian Karl Ove Knausgård vor putea găsi volumul „Toamna”, prima carte din cvartetul „Anotimpuri”, o enciclopedie personală despre lume, minunat ilustrată, scrisă de un tată pentru fiica sa nenăscută.

La editura Nemira, cele mai mari noutăţi vin de la imprintul science fiction, fantasy şi thriller ARMADA, unde apare un roman inspirat de fascinantul univers al serialului Netflix Stranger Things – „Suspicious minds”, de Gwenda Bond. Un prequel din care aflăm povestea mamei lui Eleven şi de unde au început experimentele care au schimbat faţa orăşelului Hawkins.

De asemenea, Stephen King revine cu un nou roman – „Străinul”, despre vânătoarea unui criminal în serie care ia întorsături neaşteptate. 

Pasionaţii de cinematografie vor avea surpriza regăsirii unuia dintre cei mai şarmanţi actori de la Hollywood în colecţia Yorick de arte ale spectacolului: Michael Caine îşi povesteşte viaţa care bate filmul în volumul „Arta de a asculta şi alte lecţii de viaţă”.

Noutăţile din colecţiile de psihologie ale Editurii Trei acoperă domenii diverse, de la politică şi sport, la arte plastice şi meditaţie.

O carte-eveniment, la intersecţia dintre artă şi psihiatrie, este volumul “Expresia psihopatologică în picture”, semnat de psihiatrul şi profesorul universitar Aurel Romila. Albumul cu peste 800 de creaţii vizuale ale unor pacienţi psihiatrici, comentate şi puse în context teoretic, va fi lansat duminică, de la ora12.00, în spaţiul de evenimente ”Mircea Nedelciu”.

Un alt volum de larg interes este “Psihicul politic”, o pledoarie a analistului jungian Andrew Samuels pentru o înţelegere aprofundată a motivaţiilor (adesea inconştiente) din spatele deciziilor politicienilor care ne conduc.

Unul dintre cele mai importante momente ale târgului îl reprezintă vizita lui Jamie Susskind, autorul volumului „Politica viitorului”, colecţia Corint Future. Lansarea cărţii lui va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la standul Corint, alături de robotul 3-5CU (Escu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here