Gazprom lansează teste în câmpul gazifer Kovikta, din Siberia, în vederea creşterii capacităţii de export către China

Gigantul rus Gazprom anunţă marţi că a lansat teste în câmpul gazifer Kovikta, în Siberia, menite să crească, în lunile viitoare, capacităţile de export de gaze naturale către China, în toiul Războiului rus în Ucraina, relatează AFP, citată de News.ro.

”Aceasta este o etapă importantă în implementarea proiectului «Forţa Siberiei» şi în crearea unor noi centre de producţie de gaze naturale ân estul ţării”, şi-a exprimat satisfacţia, citat într-un comunicat, CEO-ul Gazprom Aleksei Miller.

Aleksei Miller consideră câmpul gazifer Kovikta drept o ”bază de resurse crucială” în ”dezvoltarea aprovizioonării cu gaze naturale a regiunilor de est ale Rusiei” şi în ”exportul” mai ales către China, un vecin energivor, şi către Coreea de Sud.

Lansarea acestor teste în acest câmp gazifer, situat în apropiere de Lacul Baikal, în Siberia, este condiţia prealabilă a tranzitului gazelor naturale către gazoductul Forţa Siberiei 1 – care leagă, începând de la sfârşitul lui 2019 câmpul gazifer Ciaindina, în Iacutia, şi nord-estul Chinei.

Gazprom face acest anunţ în contextul în care livrările de gaze naturale către Uniunea Europeană (UE) au scăzut puternic în ultimele luni, din cauza unei crize geopolitice antrenate de Războiul rus din Ucraina.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here