General american, îndemn pentru România și Ucraina: Ar trebui să mineze apele din jurul Crimeei

Foto: Forțele Navale Române/ Facebook

NATO ar trebui să-l facă pe comandantul Flotei Ruse a Mării Negre să se simtă foarte inconfortabil, iar o modalitate prin care s-ar putea îndeplini această idee este minarea apelor din jurul peninsulei ocupate Crimeea, de către Marina Română şi cea a Ucrainei, susţine fostul comandant al Forţelor terestre ale SUA în Europa, generalul american.

Generalul american (r) Frederick Benjamin „Ben” Hodges III, fost comandant al Forţelor terestre ale SUA în Europa, a propus minarea apelor din jurul Crimeei, la cea de-a 12-a ediţie a evenimentului Dialogul de Securitate SUA-Ucraina, conferinţă care a avut loc online.

Concret, NATO ar trebui să-l facă pe comandantul Flotei Ruse a Mării Negre să se simtă foarte inconfortabil, iar o modalitate prin care s-ar putea îndeplini această idee este minarea apelor din jurul peninsulei ocupate Crimeea de către Marina Română şi cea a Ucrainei, a subliat generalul Ben Hodges, care a avertizat că, în caz contrar, Moscova ar putea continua acţiunea de izolare a coastelor Ucrainei, lucru ce ar avea repercusiuni asupra celorlalte ţări din regiunea pontică. 

„Trebuie să-l facem pe comandantul Flotei Mării Negre să se simtă foarte inconfortabil la cartierul său general ilegal. Trebuie să se trezească în fiecare dimineaţă gândindu-se: «Fir-ar să fie, sunt în raza tuturor acestor sisteme, navele mele nu au voie să acosteze nicăieri»”, a explicat Hodges.

Hodges a adăugat că „suveranitatea Ucrainei este direct conectată cu tot ce se întâmplă cu vecinii săi şi în regiunea Mării Negre”, o zonă „esenţială pentru Kremlin”, arată umbrela-strategica.ro.

„Cred că Marea Neagră este mai importantă pentru Kremlin decât Marea Baltică. Este rampa lor de lansare pentru tot ceea ce fac în Siria, în estul Mediteranei, în Africa. Aşa influenţează activităţile, operaţiunile şi securitatea în Caucaz şi aşa influenţează totul în Balcani”, a mai explicat fostul oficial american.

Ben Hodges este unul dintre promotorii transformării României într-un hub NATO la Marea Neagră. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here