Aer irespirabil în Australia, din cauza incendiilor. Sharapova și Jakupovici au ieșit de pe teren: „Mi-era frică să nu mă prăbuşesc”

Maria Sharapova
Foto: Wikimedia Commons

Antrenamentele au fost suspendate, iar calificările Australian Open, programate la ora locală 11.00, au fost amânate o oră din cauza calităţii scăzute a aerului, marţi dimineaţă, la Melbourne, informează lequipe.fr.

Jucătoarea slovenă Dalila Jakupovici, parteneră de dublu a româncelor Irina Bara şi Raluca Olaru, a fost nevoită să abandoneze meciul din primul tur al calificărilor, din cauza problemelor de respiraţie avute.

Ea s-a retras de pe teren la scorul de 6-4, 5-6, cu minge de 6-6 pentru slovenă, în partida cu elveţianca Stefanie Voegele, după o oră şi 52 de minute de joc.

„Nu am mai simţit niciodată asta, mi-era frică să nu mă prăbuşesc. De aceea m-am ghemuit. Nu mai puteam să merg. La sol era mai uşor de respirat”, a declarat Jakupovici, care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Organizatorii au anunţat că se aşteaptă ca situaţia să se îmbunătăţească pe parcursul zilei. Însă la ora locală 15.00, indicele calităţii aerului avea valoarea 350, un nivel „periculos”.

Și Maria Sharapova a plecat de pe teren

Maria Sharapova a abandonat meciul demostrativ disputat, marţi, la Melborune, cu germana Laura Siegemund, în cadrul Kooyong Classic.

Rusoaica a început să tuşească şi a decis să părsească terenul la scorul de 7-6 (4), 5-5, pentru adversara ei.

„După două ore şi jumătate, a fost un bun avertisment pentru mine. Cred că am resimţit amândouă (n.r. – fumul)”, a declarat Şarapova.

Cu toate aceastea, bulgarul Grigor Dimitrov şi croatul Borna Corici au intrat pe teren pentru partida lor. 

Autorităţile locale au recomandat, marţi, cetăţenilor să rămână acasă şi să închidă ferestrele. Anunţul nu îi vizează şi pe jucătorii de tenis, care evoluează la ora transmiterii acestei ştiri.

Peste 100.000 de kilometri pătraţi de vegetaţie au ars în mai multe zone ale Australiei. Cel puţin 28 de oameni au murit pe întreg teritoriul australian de la izbucnirea incendiilor, iar mii de persoane şi-au pierdut locuinţele. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here