Ciprian Ciucu: Greva, care a început ca fiind politică, va trece de la PSD la AUR

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu (foto), primar al Sectorului 6, a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că are semnale că această grevă de la STB, care a început ca fiind una politică, va trece de la PSD la AUR iar acest lucru îl îngrijorează. El a menţionat că de aceea PSD şi-a dat seama că e iraţional să susţină această grevă, dar ”alte forţe, obscure şi conspiraţioniste, la modul real, vor încerca să o confişte”. Ciucu a transmis şi un mesaj către angajaţii STB, cerându-le ”să fie raţionali, să se întoarcă la lucru şi să nu se lase manipulaţi şi inflamaţi”, pentru că aceste probleme ale STB vor fi rezolvate doar dacă vor fi bani, informează News.ro. George Simion a anunțat dealtfel că marți de la ora 14.00 se va întâlni cu greviștii de la STB, susţinând că are „o datorie”, ca deputat de Bucureşti, să termine „cu nebunia care se întâmplă cu transportul public”. El a menţionat că speră să se întâlnească şi cu primarul Nicuşor Dan şi cu directorul STB.

Ciprian Ciucu a afirmat că, la început, cel puţin tacit, PSD a încurajt această grevă dar în ultimele zile a devenit mai raţional, şi nu o mai sprijină, asta se vede şi în demisia din PSD a liderului sindical”.

”Ceea ce mă îngrijorează, însă, este că această grevă, care a început ca fiind politică, va trece de la PSD la AUR, adică va fi în continuare o grevă  politică. Am în continuare semnale în acest sens şi acest lucru mă îngrijorează”, a mai spus Ciucă, precizând  această grevă este ”extrem de gravă în contextul pandemiei”, pentru că, din punctul său de vedere, ”aceste fapte pot fi încadrate la zădărnicirea combaterii bolilor”.

”Uitaţi-vă doar la aglomeraţia de la metrou, din această perioadă. Pandemia nu a trecut, este cât se poate de reală (..) iar aceşti oameni iresponsabili efectiv alimentează şi pandemia alimentând greva.

Întrebat dacă AUR va dori să confişte greva în următoarele zile şi să se ajungă la o degenerare a lucrurilor, preşedintele PNL Bucureşti a răspuns:  ”Asta este ceea ce vă zic, acestea sunt semnalele pe care le am, de aceea PSD şi-a dat seama că e iraţional să susţină această grevă, dar alte forţe, obscure şi conspiraţioniste, la modul real, vor încerca să confişte această grevă”.

Ciprian Ciucu a transmis un mesaj către angajaţii STB: ”Îi rog pe şoferi să fie raţionali, să se întoarcă la lucru şi să nu se lase manipulaţi şi inflamaţi, pentru că aceste probleme ale STB vor fi rezolvate doar dacă vor fi bani, iar bani vor fi doar dacă nu se va mai fura şi căpuşa STB-ul aşa cum este căpuşat şi furat de aceiaşi oameni, de 30 de ani. Atunci condiţiile lor de muncă vor fi mai bune şi îşi vor permite investiţii, şi pentru binele angajaţilor nu doar pentru anumite buzunare”.

Ciucu a mai afirmat că ”este extrem de important ca bucureştenii să nu susţină această grevă şi să susţină echipa de management a STB care, este prima oară în 30 de ani (..) a reuşit să raţionalizeze şi să descentralizeze anumite cheltuieli”.

*George Simion: Am o datorie, ca deputat

Co-preşedintele AUR George Simion a anunţat, luni seara, că se va întâlni, marţi, cu greviştii de la STB, susţinând că are „o datorie”, ca deputat de Bucureşti, să termine „cu nebunia care se întâmplă cu transportul public”.

Am ajuns şi în Piatra Neamţ, mergem judeţ cu judeţ, o să fim mâine la Bacău şi la Buzău, dar între ele, ca deputat de Bucureşti, am o datorie să termin cu nebunia care se întâmplă cu transportul public din Bucureşti şi de asta la ora 14.00 mâine mă întâlnesc cu greviştii şi sperăm cu primarul şi cu directorul de la STB”, a anunţat George Simion, luni, într-o transmisiune live pe Facebook.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here