Foto: INQUAM/Octav Ganea

Deputatul AUR George Simion consideră că partidele aflate la guvernare doresc demiterea conducerilor Radioului şi Televiziunii publice pentru a „politiza” şi „instala haosul” în aceste instituţii, informează Agerpres.

Comisiile de cultură reunite au fost convocate mâine, la ora 12,00, ca să demită conducerea Radioului şi Televiziunii publice (…) pentru a politiza şi a instala haosul şi în domeniul Radioului şi Televiziunii publice. Vor demite actuala conducere şi vor instala un interimat care, ca toate interimatele, dăunează. Nu s-au înţeles încă cine va conduce TVR-ul, dar se grăbesc să preia şi această pârghie de putere, cum o văd ei. Nu asta s-a promis în campania electorală. Cei de la USR şi cei de la UDMR spuneau că anumite instituţii ale statului nu trebuie politizate, însă noi simţim că s-a politizat totul, au mai rămas TVR-ul, Radioul public, Avocatul Poporului şi cam atât„, a declarat Simion, copreşedinte AUR, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că nu este normal ca AUR să fie „atacat” în mai multe judeţe de prefecţii „politizaţi”, care sunt „marionetele” în spatele cărora se află Palatele Victoria şi Cotroceni.

Nu este normal ca prefecţii politizaţi să ne atace în mai multe judeţe, aşa cum o face de altfel tot Guvernul. Prefectul numit de PLUS, domnul Alin Stoica, a atacat vădit AUR pentru acţiunile de protest de săptămâna trecută, dar bănuiesc că este normal atât timp cât facem opoziţie reală la regimul Iohannis (…). Sistemul construit după 1989 se clatină şi în spatele acestor domni se află Palatele Victoria şi Cotroceni, care dispun atacarea noastră prin marionete. Nu suntem intimidaţi de a lor tiradă, vom continua„, a adăugat Simion.

Marţi, Coaliţia de guvernare a decis ca în această săptămână să fie respinse rapoartele de activitate ale TVR şi SRR în Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului, conform unor surse politice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here