George W. Bush va participa la inaugurarea lui Joe Biden. Mesajul fostului președinte

Sursa: Wikipedia

Fostul preşedinte republican George W. Bush urmează să asiste, la 20 ianuarie, la depunerea jurământului de către Joe Biden, a anunţat purtătorul său de cuvânt, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Preşedintele şi doamna Bush abia aşteaptă să se întoarcă la Capitoliu, la depunerea jurământului preşedintelui Biden şi vicepreşedintei Harris”, a anunţat marţi pe Twitter purtătorul de cuvânt al celui de-al 43-lea preşedinte din istoria Statelor Unite, Freddy Ford.

Aceasta este a opta ceremonie de depunere a jurământului de preşedinte la care va asista cuplul Bush, a precizat Freddy Ford.

”Asistarea la transferul paşnic al puterii este un moment puternic al democraţiei noastre, care nu se demodează niciodată”, a adăugat el, referindu-se abia voalat la Donald Trump, care reduză să-şi recunoască înfrângerea în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Imediat după anunţarea victoriei lui Joe Biden, la 7 noiembrie, George W. Bush l-a sunat pentru a-l felicita pe democrat.

”În pofida diferenţelor politice, eu ştiu că Joe Biden este un om bun, care a obţinut oportunitatea de ne a conduce şi de a ne unifica ţara”, scria la 8 noiembrie într-un comunicat fostul locatar al Casei Albe în perioada 2001-2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here