Germania a depăşit pentru prima dată pragul de 100.000 de infectări într-o singură zi

Germania a depăşit pragul de 100.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi, miercuri, pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus, în contextul în care varianta Omicron se răspândeşte rapid în rândul populaţiei acestei ţări, informează DPA, citată de Agerpres.

Datele oficiale publicate miercuri de Robert Koch Institute (RKI), agenţia naţională pentru controlul bolilor din Germania, arată că 112.323 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Vineri, numărul zilnic al infectărilor depăşise pragul de 90.000 pentru prima dată de la începutul pandemiei, iar 80.430 de cazuri noi au fost detectate în urmă cu exact o săptămână.

Incidenţa infectărilor cumulate la şapte zile, raportate la 100.000 de locuitori, a ajuns miercuri la 584,4, în creştere faţă de valoarea de 553,2 calculată pentru ziua de marţi şi faţă de cea de 407,5 calculată în urmă cu o săptămână.

Directorul RKI, Lothar Wieler, a vorbit recent despre „o nouă fază” a pandemiei, în cadrul căreia se constată o creştere a numărului de infectări.

În prezent, în comparaţie cu precedentele valuri ale pandemiei, mai puţine persoane în vârstă, care sunt deosebit de expuse în faţa riscului de a dezvolta forme severe de COVID-19, sunt infectate.

Incidenţa în rândul copiilor din grupa de vârstă 5-14 ani este în prezent de 10 ori mai mare decât rata de incidenţă înregistrată în rândul vârstnicilor şi a crescut de peste două ori într-o singură săptămână.

În schimb, rata deceselor pare să evolueze pe o curbă descendentă: în întreaga Germanie, 239 de decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în timp ce acest număr era de 384 în urmă cu exact o săptămână.

Un alt indicator crucial, rata spitalizărilor, a ajuns la 3,17 spitalizări la 100.000 de persoane pe parcursul săptămânii trecute – un nivel mult mai mic în raport cu cele înregistrate în perioadele de vârf ale pandemiei.

Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat încă o dată miercuri că vaccinarea obligatorie reprezintă soluţia necesară pentru a limita numărul infectărilor şi pentru a proteja populaţia împotriva viitoarelor variante virale.

El şi-a exprimat pentru postul de televiziune RTL speranţa ca legea privind vaccinarea obligatorie – un subiect extrem de controversat în Germania – să intre în vigoare până în aprilie sau mai.

Autorităţile germane vor să se asigure că persoanele care nu s-au vaccinat deocamdată să aibă timp suficient pentru a se inocula cu trei doze de vaccin, înainte ca un nou val de infectări să apară în toamna acestui an.

Actualul val epidemiologic, alimentat de varianta Omicron, îşi va atinge punctul maxim, cel mai probabil, la jumătatea lunii februarie, a adăugat ministrul german.

Planurile guvernamentale în privinţa vaccinării obligatorii au înregistrat un mic regres miercuri, când directorul unei asociaţii naţionale a medicilor germani a spus că membrii acelei asociaţii nu îşi vor vaccina pacienţii împotriva voinţei lor.

Acest lucru ar afecta încrederea dintre medic şi pacient, a declarat Andreas Gassen, directorul Asociaţiei Naţionale a Medicilor de Asigurări de Sănătate Obligatorii.

RKI a raportat 8.186.850 de infecţii provocate de noul coronavirus în Germania de la începutul pandemiei. Numărul real al cazurilor de COVID-19 este însă mult mai mare, întrucât multe dintre ele nu sunt detectate.

Numărul germanilor care s-au vindecat de această boală a ajuns în prezent la 7.098.400, iar 116.081 de decese asociate COVID-18 au fost raportate în Germania de la începutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here