Germania este gata să primească un sfert din migranții care sosesc în Italia

Sursa: Facebook/Info Migrants

Anunțul a fost făcut recent de ministrul german de Interne, Horst Seehofer.

Până în prezent, eforturile conduse de Comisia Europeană pentru a găsi o soluție continentală la sosirea migranților au eșuat. Mai multe state din Europa de Est, în special, rezistă ideii impunerii unor cote de distribuție.

Dar schimbarea de alianță din Italia, unde extrema dreaptă a lui Matteo Renzi a părăsit guvernul, poate că a schimbat datele problemei. În fruntea Ministerului de Interne, Renzi a dispus închiderea porturilor italiene pentru navele umanitare ale ONG-urilor care ajută migranții care încearcă să treacă Mediterana. Noul cabinet al lui Giuseppe Conte a promis că va reveni asupra acestei politici.

În schimb, Roma cere o soluție europeană durabilă, care să evite necesitatea unei negocieri de la caz la caz a distribuției migranților salvați pe mare și transportați de nave umanitare în porturile italiene – guvernul italian a anunțat joi un nou acord cu alte țări din Uniunea Europeană pentru a primi 82 de migranți adunați săptămâna aceasta de pe mare de către „Ocean Viking”, afretată de SOS-Mediteranean și Medici Fără Frontiere (MSF).

Pe 23 septembrie, miniștrii de Interne europeni au programat o reuniune la Malta pentru a discuta. „Dacă tot ceea ce a fost negociat rămâne în vigoare, ar trebui să putem adăposti 25% dintre persoanele salvate pe mare și care ajung în Italia”, a declarat Horst Seehofer în coloanele ziarului „Suddeutsche Zeitung”. „Nu ne va copleși politica de migrație”, a adăugat el.

Sursa: RADOR

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here