Germania nu vrea să renunțe la gazoductul rusesc. Anunță că va fi gata în a doua jumătate a lui 2020

sursa: Nord Stream

Germania se aşteaptă ca gazoductul Nord Stream 2 să fie gata în a doua jumătate a anului următor, în pofida sancţiunilor americane care au determinat una dintre companiile implicate în acest proiect să oprească lucrările, a declarat luni un înalt oficial de la Berlin.

Preşedintele american Donald Trump a promulgat vineri legea ce impune sancţiuni companiilor implicate în construirea gazoductului rus Nord Stream 2. Imediat, firma elveţiano-olandeză Allseas, principalul subcontractor al consorţiului Nord Stream 2 AG, a suspendat activităţile care vizau amplasarea de conducte pe ultimul tronson al gazoductului.

Decizia celor de la Allseas va provoca întârzieri şi va majora costurile proiectului însă chiar şi aşa gazoductul va fi finalizat în a doua jumătate a lui 2020, a declarat luni Peter Beyer, coordonatorul politicii transatlantice a Germaniei, într-un interviu acordat postului de radio Deutschlandfunk.

Decizia lui Donald Trump nu a fost o surpriză, dar sancţiunile sunt „complet de neînţeles”, având în vedere recentul acord convenit de Rusia şi Ucraina cu privire la tranzitul gazelor naturale, şi, de asemenea, faptul că „acesta nu este un mod prin care să te porţi cu prietenii”, a spus Peter Beyer pentru Bloomberg, citat de Agerpres. Acesta a adăugat că Germania „se aştepta la mai multă înţelegere din partea prietenilor americani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here