Inquam Photos / Octav Ganea

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a declarat, joi seară, la B1 TV, că Parlamentul nu are un termen stipulat de Constituție până la care trebuie să voteze propunerea președintelui de formare a Guvernului.

În 2009 a fost o propunere de guvern, pe care au respins-o, Lucian Croitoru de la BNR, după care a fost propus fostul primar al Sectorului 3, Liviu Negoiță, și Parlamentul nu s-a mai întrunit niciodată să-l voteze. Președintele mereu spune că există și un plan B, dar și PSD are un plan B, nu e problemă”, a afirmat Augustin Zegrean.

Întrebat dacă trebuie îndeplinite cumulativ ambele condiții pentru dizolvarea Parlamentului, și anume respingerea a două propuneri de premier în termen de 60 de zile, Zegrean a răspuns: „Exact. În Constituție nu e un termen până la care Parlamentul trebuie să voteze propunerea președintelui de formare a Guvernului”.

Referitor la posibilitatea ca Ludovic Orban, premier nominalizat și, totodată, interimar, fostul președinte al CCR a explicat: „Nu poate, e obligat 45 de zile să asigure interimatul. Bun, el poate să își dea demisia acum, că nu are consecințe grave, dar atunci președintele trebuie să desemneze un alt membru al guvernului să îndeplinească funcția de prim-ministru până la formarea noului Guvern”, a mai explicat Zegrean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here