Germania, pregătită să primească dezertori ruşi ai mobilizării lui Putin în Ucraina

Germania este pregătită să primească dezertori din armata rusă ”ameninţaţi de o reprimare gravă”, anunţă ministrul german de Interne Nancy Faeser într-un interviu acordat ediţiei de duminică a ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), publicat joi, la o zi după ce Vladimir Putin a anunţat mobilizarea rezerviştilor pentru a lupta în Ucraina, relatează AFP.

Cel care i se opune în mod curajos lui Putin şi se pune astfel în mare pericol poate cere azil politic în Germania”, declară Nancy Faeser în acest interviu, potrivit News.ro.

Ministrul german al Justţiei Marco Buschmann afirmă, la rândul său, într-un mesaj postat pe Twitter, cu hashtagul ”#mobilizare parţială”, că ruşii care fug din ţara lor sunt ”bineveniţi” în Germania.

El observă că ”mulţi ruşi îşi părăsesc ţara”. ”Toţi cei care urăsc calea aleasă de Putin şi iubesc democraţia liberală sunt bineveniţi în Germania”, scrie ministrul liberal al Justiţiei.

Obţinerea azilului politic în Germania nu se face însă automat.

Este vorba despre decizii individuale, în urma unui control de securitate, precizează ministrul Justiţiei.

Zeci de mii de ruşi au plecat din Rusia după invazia Ucrainei, la 24 februarie, un fenomen care s-a amplificat după ce liderul de la Kremlin a anunţat miercuri o mobilizare parţială a rezerviştilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here