Ghiță, Ponta, Șova și Hrebenciuc asteaptă azi decizii de la ICCJ

Înalta Curte de Casație și Justiției judecă astăzi mai multe dosare grele de corupție. Sebastain Ghiță, Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta și Dan Șova așteaptă deciziile completurilor de cinci judecători.

 
Unul dintre cazurile de astăzi la apelul DNA la dosarul Sebastian Ghiță este acuzat că l-a instigat pe Iulian Bădescu, fost primar al Ploieștiului, s-a acorde ilegal clubului CSU Asesoft Ploieşti – controlat de Ghiţă – o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei. Bădescu a pretins o casă de la Ghiță, pe care a și primit-o. Ambii inculpați au fost achitați în primă instanță de completul de 3, dar DNA a făcut apel, apel ce se judecă azi. 


Completul de 5 judecători ar putea să dea astăzi o decizie și în cazul apelurilor formulate în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Vor fi judecate doar apelurile inculpaţilor din dosarul în care a fost condamnat fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, după ce ICCJ a admis solicitarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) de retragere a apelului făcut de procurorii DNA după condamnările de la instanţa de fond.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, în 9 mai 2018, de un complet de trei judecători de la instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, pentru trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, fostul deputat Ioan Adam a primit doi ani de închisoare cu executare, pentru cumpărare de influenţă, iar Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, doi ani cu suspendare, pentru complicitate la trafic de influenţă, a scris Agerpres. 


Va fi judecat astăzi și apelul DNA la dosarul Turceni-Rovani, în care sunt implicați Victor Ponta și Dan Șova. În primă instanță, cei doi au fost achitați în 10 mai 2018, însă procurorii au formulat apel.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinet individual de avocat, Victor Ponta a obţinut de la SCA ”Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here