Goldman Sachs şi-a revizuit prognozele de creştere pentru SUA după criza bancară

Grupul bancar Goldman Sachs şi-a revizuit, miercuri, prognozele privind ritmul de creştere înregistrat de economia americană la finele acestui an, citând riscurile la adresa creditării create de faptul că băncile mici vor restrânge împrumuturile pentru a-şi proteja lichiditatea în contextul crizei bancare, transmite AFP, citată de Agerpres.

Analiştii de la Goldman Sachs se aşteaptă ca Produsul Intern Brut al SUA să înregistreze un avans anual de 1,2% în trimestrul patru, mai puţin cu 0,3 puncte procentuale comparativ cu estimările anterioare.

Băncile regionale din SUA au trecut printr-o perioadă dificilă în ultimele zile după ce SVB Financial Group a fost închisă de autorităţile de reglementare la finele săptămânii trecute. Colapsul acestei bănci, care era un creditor important pentru firmele din sectorul tehnologiei, a alimentat temerile cu privire la o posibilă goană a deponenţilor pentru a-şi retrage economiile din bănci, care ar pune băncile într-o situaţie dificilă deoarece vor căuta să facă rost de fonduri pentru a acoperi cererile de retragere a depozitelor.

Goldman Sachs estimează că persistă stresul la unele bănci, în pofida faptului că agenţiile federale au acţionat cu hotărâre pentru a consolida sistemul financiar.

Marţi, agenţia de evaluare financiară Moody’s a revizuit perspectiva de rating pentru sistemul bancar american, de la „stabilă” la „negativă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here