Google îşi face propria universitate și promite diplome după numai 6 luni de studiu

Google își face face universitate cu predare online, unde cursanții pot căpăta competențe digitale în domenii de interes. Universitatea colosului american are aceeaşi valoare ca și cele tradiţionale, dar nu include toate materiile de studiu, scrie Mediafax.

Cursurile Google Career Certificates pregătesc studenţii pentru profesiile din lumea digitală în 6 luni de studiu intensiv, la un preţ de 300 de dolari. Specialiştii asigură că examenele vor fi dure şi serioase, dar acest gen de licenţă rapidă permite firmelor să aleagă studenţii cei mai buni într-un timp foarte scurt.

Meseriile pentru care Google va oferi diplome (data analyst, ux designer, project manager etc.) sunt plătite în medie cu cume cuprinse între 55.000 și 93.000 de dolari pe an. 

Mai mulţi rectori ai universităţilor prestigioase din Statele Unite ale Americii sunt sceptici în ceea ce priveşte pregătirea tinerilor în materii care necesită ani buni de studiu. Mai mult, preţul accesibil poate atrage foarte mulţi aspiranţi care nu au abilităţi reale şi care pot dăuna prestigiului unei licenţe universitare.

Alte universităţi, însă, au înţeles importanţa digitalizării cursurilor şi ar putea face un parteneriat cu Google astfel încât să ofere studenţilor o pregătire completă. Profesorii sunt conştienţi că tehnologia este în continuă schimbare şi studenţii trebuie să îşi folosească cunoştinţele asimilate „în timp real”. 

Data începerii cursurilor la Universitatea Google nu a fost anunţată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here