Grecia înăspreşte condiţiile de intrare pentru ”toţi călătorii”

Grecia a anunţat miercuri o înăsprire a condiţiilor de intrare pe teritoriul său pentru ”toţi călătorii” începând cu 19 decembrie, cărora li se solicită un test PCR negativ valabil 48 de ore, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Ca parte a eforturilor de a opri pandemia de COVID-19, ţara noastră va primi vizitatori din toate ţările cu un test PCR negativ valabil 48 de ore”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

”Călătorii care au stat în străinătate mai puţin de 48 de ore sunt scutiţi de această obligaţie”, se precizează în comunicat, subliniind că noua măsură va fi valabilă de duminică la ora locală 06:00 (04:00 GMT)”.

Până în prezent, turiştii puteau merge în Grecia cu un certificat european de sănătate sau alt certificat care să ateste un program complet de vaccinare, trecere prin boală, sau un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte sau un test antigen valabil 48 de ore.

Aceste noi măsuri, valabile în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie, survin în contextul în care Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19, marcat de o răspândire rapidă a variantei Omicron.

Potrivit studiilor iniţiale, această variantă s-ar putea dovedi a fi mai rezistentă la vaccinuri şi mai transmisibilă decât varianta Delta, care reprezintă în prezent majoritatea cazurilor de coronavirus din lume.

Grecia (10,7 milioane de locuitori) înregistrează zilnic zeci de decese provocate de COVID-19. Miercuri, autorităţile sanitare au anunţat 77 de decese în ultimele 24 de ore şi 4.801 de noi infecţii.

Ţara a înregistrat până acum peste un milion de contagieri cu COVID-19 şi 19.553 de decese de la începutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here