Europarlamentarul român Cristian Terheș, sancționat cu tăierea diurnei pe o săptămână pentru că nu a prezentat certificatul verde la intrarea în Parlamentul European

Europarlamentarul Cristian Terheș a fost sancționat, marți, cu tăierea a 7 zile de diurnă pentru că nu a prezentat niciodată „Certificatul Verde” la intrarea în Parlament, deși aceasta era o obligație impusă de pe 3 noiembrie. Anunțul a fost făcut chiar de europarlamentar, care acuză UE de tiranie și spune că o astfel de măsură este abuzivă.

 

Pe data de 14 decembrie 2021 preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, m-a sancţionat cu tăierea a 7 zile de diurnă pentru că nu am prezentat niciodată „Certificatul Verde” la intrarea în Parlament. Este cea mai mare sancţiune dată europarlamentarilor care nu s-au supus acestei măsuri abuzive. Am spus de la început că nu mă voi supune acestei decizii abuzive, care încalcă Tratatul UE şi legislaţia UE, nu am făcut-o şi nici nu o voi face. Exercitarea mandatului unui europarlamentar nu poate fi îngrădită de nici o măsură administrativă, or condiţionarea intrării unui europarlamentar în clădirea Parlamentului European de deţinerea unui Certificat Verde tocmai acest lucru îl face. E alegerea fiecărui europarlamentar dacă vrea să se supună unei astfel de decizii abuzive sau nu. Eu am ales să nu o fac”, a scris europarlamentarul pe Facebook.
Terheș a anunțat că va contesta sancțiunea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here