Greta, supărată că lumea este mai interesată călătoriile ei decât de eșecul summitului COP25

sursa: Twitter / Greta Thunberg

Activista suedeză pentru mediul înconjurător Greta Thunberg a deplâns faptul că interesul mass-media pentru modul în care călătoreşte este mai mare decât ceea ce ea a calificat drept „eşecul” Conferinţei asupra schimbărilor climatice (COP25) de la Madrid, a relatat Agepres, care citează EFE.

„Surprinzător, mediile par să fie mai interesate de călătoriile cu trenul ale adolescenţilor decât eşecul COP25”, a scris Greta luni pe contul său de Twitter. Textul nu a venit singur, ci a venit însoțit articolul unei jurnaliste daneze care a fost cu ea în trenul cu care a străbătut Germania. Jurnalista confirmă că Greta a stat pe jos în tren o parte din distanțp Adolescenta de 16 ani a continuat astfel polemica care a început în weekend cu căile ferate germane.

Totuși, adolescenta suedeză are dreptate. Presa internațională a vorbit mai mult despre cearta ei cu Deutsche Bahn, care i-a reproșat că nu a spus adevărul complet despre călătoria ei cu trenul prin Germania, decât despre eșecul summitului COP25.

Summitul despre climă de la Madrid, pentru care Greta Thunberg a străbătut Atlanticul cu un velier, s-a terminat fără o concluzie clară, chiar și după două zile suplimentare de discuții. Statele au promis că vor veni cu noi planuri pentru reducerea emisiilor la summitul COP26, care va avea loc la Glasgow anul viitor. Toate deciziile importante au fost amânate pentru atunci.

Carolina Schmidt, președintele chilian al conferinței, a încheiat lucrările cu un discurs în care a mărturisit că are sentimente împărţite, cele resimţite datorită producerii unor progrese dar şi cele date de provocările care rămân de dezbătut pentru a lupta în continuare împotriva schimbărilor climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here