.

După ce și-a luat un an sabatic în 2019, pentru a apăra cauza climei din întreaga lume, tânăra suedeză Greta Thunberg a anunțat luni să se întoarcă pe băncile școlii, relatează France24.


Anul meu sabatic s-a terminat și mă simt atât de bine să mă întorc în sfârșit la școală!”, a scris tânăra de 17 ani pe Twitter, alături de o imagine în care apare cu rucsacul în spate, cu mâinile pe ghidonul bicicletei și afișând un zâmbet.
Nu a specificat în ce unitate – sau în ce oraș – intenționează să își continue educația.

De când ultimul ei an școlar s-a întrerupt în iunie 2019, călătoriile adolescentei în întreaga lume au determinat-o să facă lecții de la distanță.

În loc să se concentreze asupra ultimilor ani de gimnaziu, ea a călătorit peste Atlantic, navigând cu barca – sperând să atragă astfel atenția asupra emisiilor de carbon ale zborurilor cu avionul.

Destinația ei finală a fost conferința climatică COP25 ONU, din capitala Chile, Santiago.

Dar evenimentul a fost mutat în cele din urmă la Madrid, din cauza tulburărilor masive din Chile, lăsând-o pe Greta Thunberg să navigheze din SUA în Europa la bordul unui catamaran, aparținând unui cuplu de tineri australieni.

În America de Nord, Thunberg i-a mustrat pe liderii mondiali la ONU, a avut întâlniri repetate cu fostul președinte american Barack Obama, i s-au dat cheile orașului Montreal și a călătorit pe continent într-o mașină electrică Tesla, împrumutată de fostul guvernator din California, actorul Arnold Schwarzenegger.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here