Grindeanu: Am semnat un contract de finanţare pentru modernizarea Aeroportului „Delta Dunării” din Tulcea

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a semnat, joi, un contract de finanţare pentru modernizarea Aeroportului „Delta Dunării” din Tulcea, în valoare de 180 de milioane lei, transmite News.ro.

„Am semnat astăzi un contract de finanţare pentru modernizarea Aeroportului „Delta Dunării” din Tulcea. Aeroportul va avea 180 de milioane de lei la dispoziţie pentru dezvoltarea unui terminal de pasageri modern şi acces la facilităţi pentru aeronave conform standardelor europene. Fondurile vor fi folosite, mai exact, pentru: – modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare alfa (construite în 1973); – construirea platformei dedicată activitaţilor de degivrare/antigivrare aeronave. Pentru atingerea acestor obiective, terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare (190 de pasageri la ore de vârf)”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.
 El a adăugat că vor mai fi modernizate: „- Platforma de îmbarcare – debarcare APRON 1; – Calea de rulare Charlie (TWY C) cu poziţie izolată; – Suprafaţa nivelată a benzii caii de rulare; — Suprafaţa de deservire cu echipamente handling; – Drumurile de acces; – Parcarea auto”.
„Pe lângă suma asigurată prin fonduri europene (FEDER), la finanţarea acestui proiect vor mai fi alocate sume din bugetul de stat şi din cel al Consiliului Judeţean Tulcea. Contractul a fost semnat la începutul lunii august, iar lucrările trebuie să fie finalizate până în luna decembrie 2023”, a completat ministrul Transporturilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here