Grindeanu: Autostrada Ploieşti – Braşov se poate realiza într-un termen mai rapid prin implicarea Băncii Mondiale, a BEI sau a BERD

Ministrul Transporturilor anunţă că a purtat discuţii cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai BEI şi BERD propunându-le acestora să preia spre finanţare autostrada care ar trebui să lege Ploieştiul de Braşov. ”E convingerea mea că acest proiect poate fi făcut, terminat înainte de pensionarea mea, dacă este preluat sub formă de cupolă de management de implicarea unor organisme de acest tip”, explică Grindeanu, potrivit News.ro.

Întrebat câţi ani va avea în momentul în care va putea circula pe autostradă până la Braşov, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că la venirea sa la Ministerul Transporturilor a găsit o licitaţie adjudecată anul trecut pentru un studiu de fezabilitate cu termen de şase ani, după care se va trece la licitaţia pentru realizarea propriu-zisă a tronsonului.
„Dacă mergem pe o logică de acest tip, ar dura şase ani spre şapte partea birocratică (…) iar după ar intra în partea de implementare. (…) Asta este, astăzi, când vorbim, pe Ploieşti – Braşov”, a afirmat Grindeanu la Digi 24 duminică, după amiază.
În acest context, ministrul Transporturilor a afirmat că a discutat cu reprezentaţi ai Băncii Mondiale, ai Băncii Europene de Investiţii (BRI) şi ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cărora le-a propus să finanţeze acest proiect şi să ocupe de realizarea lui.
„Eu cred, e convingerea mea că acest proiect poate fi făcut, terminat înainte de pensionarea mea, dacă este preluat sub formă de cupolă de management de implicarea unor organisme de acest tip. E convingerea mea şi cred că este abordarea cea mai corectă, pentru că altfel vom ajunge la termenele pe care le aminteam. Şi primul ministru a avut o discuţie, cred că săptămâna trecută, cu Banca Mondială, propunându-le exact acelaşi lucru, ca acest tronson să încerce să se gândească dacă se implică activ”, a adăugat Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here