Gruparea Wagner a deschis centre de recrutare în 42 de oraşe ale Rusiei

Gruparea paramilitară Wagner a deschis centre de recrutare în 42 de oraşe ale Rusiei pentru a trimite mai multe trupe în campania militară rusă în Ucraina, a anunţat pe Telegram fondatorul acestei grupări de mercenari, Evgheni Prigojin, transmit agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.ro.

„În 42 de oraşe din Rusia au fost deschise centre pentru recrutare în armata privată Wagner”, vor fi recrutaţi „noi combatanţi, care vor merge împreună cu noi să-şi apere patria şi familia; să construiască viitorul nostru comun şi să apere memoria trecutului”, a menţionat Prigojin în mesajul său.

„În pofida rezistenţei colosale a armatei ucrainene, vom continua să înaintăm. Deşi ni se pun beţe în roate la fiecare pas, vom depăşi asta împreună”, a promis liderul Wagner, în această ultimă partea a mesajului său el acuzând din nou responsabilii armatei ruse că restricţionează accesul grupării Wagner la muniţii.

Această grupare, care este vârful de lance al campaniei militare ruse în estul Ucrainei şi în special în asediul asupra oraşului Bahmut, unde se dau cele mai sângeroase lupte din ultimele luni, a denunţat în mod repetat lipsa de sprijin din partea Ministerului rus al Apărării, Prigojin mergând până la acuzaţii de trădare.

 

Va deveni Rusia un „portavion” american contra Chinei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here