Grupul paramilitar Wagner şi-a deschis primul sediu oficial la Sankt Petersburg

Grupul paramilitar rus Wagner şi-a deschis vineri primul său sediu la Sankt Petersburg, a constatat un jurnalist al AFP, citat de Agerpres.

Evgheni Prigojin, care a confirmat recent că a fondat grupul foarte secret şi a trimis contingente în ţări din America latină, din Africa şi în Ucraina, a anunţat deschiderea acestui birou cu prilejul Zilei unităţii naţionale, într-un comunicat publicat pe site-ul societăţii sale Concord.

Imobilul cu mai multe etaje şi cu o faţadă de sticlă are deasupra un panou alb de mari dimensiuni pe care scrie „Wagner”. Sediul Wagner şi-a deschis vineri porţile.

Indivizi în ţinute de camuflaj puteau fi văzuţi pe culoarele clădirii, privind o expoziţie de drone.

„Misiunea Centrului PMC Wagner este de a furniza un mediu confortabil pentru a genera noi idei pentru a ameliora capacitatea de apărare a Rusiei”, a declarat Prigojin în comunicatul său.

Luna trecută, Evgheni Prigojin a pus capăt mai multor ani de zvonuri recunoscând că este fondatorul grupului. Timp de ani de zile, grupul Wagner a fost suspectat că joacă un rol în concretizarea ambiţiilor Moscovei în străinătate, deşi Kremlinul a negat orice legătură.

Grupul şi liderul său au jucat un rol din ce în ce mai important în ofensiva în Ucraina lansată de Rusia în februarie, notează AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here