Guvern: Creştere de 50% faţă de săptămâna trecută a cazurilor de Covid

Foto: INQUAM/George Călin

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a afirmat, miercuri, citând date prezentate de ministrul Sănătăţii în şedinţa de Guvern, că există o creştere de 50% faţă de săptămâna trecută a cazurilor de persoane infectate cu coronavirus. Cu toate acestea, numărul celor care necesită internare este redus, transmite News.ro.

”Potrivit datelor prezentate de domnul ministru al Sănătăţii (…) există o creştere de 50% faţă de săptămâna trecută a cazurilor de persoane infectate cu coronavirus. Din fericire (…) numărul  celor care necesită internare n spital este mic”, a declarat, miercuri, Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de Guvern.

Potrivit acestuia, au fost 44 de internări din cele 8.600 de cazuri raportate miercuri.

De asemenea, dintre locurile la ATI, aproximativ 1.500 operaţionale astăzi, 417 erau ocupate cu bolnavi afectaţi de virus.

”În privinţa antiviralelor, domnul ministru a anunţat că, până la finalul acestei luni, ar putea fi disponibil primul medicament în centrele de evaluare”, a mai declarat Cărbunaru.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că până miercuri, la ora 10:00, s-au înregistrat 8.600 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 44 de decese. Dintre cei 417 pacienţi internaţi la ATI, 33 au certificat care atestă vaccinarea.

„Înţeleg furia pe care oamenii o au faţă de mine”. Boris Johnson prezintă scuze pentru că a participat la o petrecere la Downing Street în timpul lockdown-ului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here