Guvernul a aprobat o schemă de ajutor pentru susţinerea editării revistelor şi publicaţiilor culturale

Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum cu tema: Aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru susţinerea editării revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori din România, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, transmite News.ro.

Potrivit lui Cărbunaru, bugetul total al schemei este de 2,25 milioane de lei (credite de angajare şi credite bugetare), iar beneficiarii sunt asociaţiile, fundaţiile şi operatorii culturali care au ca obiect de activitate editarea de reviste/publicaţii culturale.
Numărul maxim estimat de beneficiari ai schemei este de 40 pentru fiecare an.
”După publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului de ministru, schema de ajutor de minimis va fi disponibilă, până la data de 31 decembrie 2023”, a mai spus el.
Finanţarea schemei este asigurată din fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, cu încadrarea în bugetul alocat. Plăţile ajutorului de minimis vor fi efectuate ulterior intrării în vigoare a schemei, începând cu data solicitării avansului de către beneficiari, în baza contractelor de finanţare, fără a depăşi data de 31 decembrie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here