Guvernul Germaniei a primit acordul Comisiei Europene pentru achiziţia companiei de gaze Uniper

Comisia Europeană a aprobat vineri achiziţia traderului german de gaze Uniper SE de către guvernul de la Berlin, deschizând calea pentru naţionalizarea companiei care aproape s-a prăbuşit după ce Rusia a încetat să mai furnizeze gaze Europei, iar preţurile au crescut puternic, relatează News.ro, care citează CNBC.

Achiziţia a fost aprobată în temeiul regulamentului UE privind fuziunile, după ce Comisia a conchis că achiziţia propusă nu ar ridica probleme de concurenţă.

De asemenea, Comisia trebuie să aprobe salvarea Uniper în conformitate cu regulile privind ajutorul de stat.

Tranzacţia a fost determinată de criza energetică europeană în curs de desfăşurare, în special de încetarea livrărilor de gaze ruseşti şi de creşterea bruscă a preţurilor gazului, care a făcut ca Uniper, cel mai mare importator de gaze ruseşti al Germaniei, să necesite injecţii semnificative de capital pentru a preveni insolvenţa sa”, a spus Comisia.
Confirmarea fuziunii vine cu doar câteva zile înainte de o adunare extraordinară a acţionarilor, planificată pe 19 decembrie, la care investitorii Uniper urmează să aprobe planul de salvare care a costat până acum peste 51 de miliarde de euro (54 de miliarde de dolari).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here